Microsoft 365

Office 365 beveiliging

Veilig werken in de cloud

Veilig werken met Office 365

De beste tools én de beste beveiliging!

Voorkom datalekken

Voorkom reputatieschade of bedrijfsspionage

Voorkom schade en herstelkosten

Voorkom uitval, beschadiging of gijzeling van data en systemen

Office 365 en meer

We beveiligen ook je werkstations en (draadloos) netwerk

office 365

De beste bescherming tegen cyberdreigingen,
met Office 365 beveiliging

Office 365 is super toegankelijkheid en biedt enorm veel functionaliteit

Juist deze kenmerken kunnen ook weer wat beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Het is dan ook belangrijk om jouw Office 365 beveiliging periodiek onder de loep te nemen en te kijken of deze in lijn is met de eisen en wensen van de organisatie. Office 365 biedt heel veel mogelijkheden om de beveiliging te controleren, aan te scherpen, en te bewaken.


Met ingebouwde beveiligingstools zoals Microsoft Secure Score,

of add-ons zoals Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) kan de beveiliging van Office 365 worden verbeterd. Microsoft 365 abonnementen bieden aantrekkelijke bundels waarin Office 365 gecombineerd wordt met diverse beveiligingsfuncties.


Wij inventariseren uw Office 365 beveiliging, rapporteren en adviseren verdere verbeteringen

Daarbij kijken we verder dan alleen Office 365, indien gewenst bekijken we de hele weg van werkplek / apparaat naar Office 365. Immers, de voordeur kan nog zo goed op slot zijn, maar als de achterdeur openstaat heeft het weinig zin. Wij kunnen de geadviseerde verbeteringen direct doorvoeren, op Office 365 niveau maar ook op de rest van jouw IT infrastructuur.

office 365

Onze dienstverlening

Office 365 beveiliging
Analyse en Advies

Wij bekijken de belangrijkste technische beveiligingsaspecten van uw op Office 365 gebaseerde IT omgeving en zoeken hierbij naar kwetsbaarheden.

Wij kunnen ons alleen richten op Office 365 beveiliging maar liever nemen we ook meteen de werkplek, mobiele apparatuur en netwerkinfrastructuur mee.

De bevindingen rapporteren we in een beknopte en heldere rapportage, samen met concrete aanbevelingen om de risico’s te beperken.

Voor MKB bedrijven met Office 365 als voornaamste IT systeem bieden wij een aantrekkelijk geprijsde quickscan met rapportage aan die zowel Office 365, werkplek en netwerkinfrastructuur omvat.


 • Beheertaken
  Hieronder vallen gangbare beheertaken zoals het aanmaken of wijzigen van gebruikers, gedeelde postbussen, distributielijsten, externe contactpersonen, bijnamen, permissies, bibliotheken etc.
 • Inrichting & optimalisatie
  Wij kijken samen met jou hoe we het gebruik van Office 365 kunnen optimaliseren. Zo kunnen we Sharepoint als intranet of kenniscentrum inrichten
 • Periodieke Office 365 gezondheidscheck
  Hierin controleren wij jouw Office 365 op een aantal kritische punten: domein-instellingen, beveiligings-instellingen, licentiebeheer en een aantal hoofdmachtigingen op e-mail en bestanden

Office 365 beveiliging
Doorvoeren van verbeteringen

Wij zorgen voor Office 365 beveiliging, maar ook voor beveiliging van werkplekken en netwerkinfrastructuur. Enkele voorbeelden:


 • Office 365: Meervoudige aanmelding, machtigingen en extern delen (in Exchange, Sharepoint, OneDrive en Teams), beheer van mobiele apparaten en voorwaardelijke toegang (MDM), berichtversleuteling, bescherming tegen dataverlies (DLP), bescherming van gevoelige documenten (IRM), instellen van auditing
 • Werkplekken en apparaten: Versleuteling van apparaten, controle van geïnstalleerde software en update-instellingen, antivirus beveiliging en veilige aanmelding
 • Netwerken: DNS beveiliging, serverbeveiliging, anti-spam instellingen, WiFi beveiliging, firewall beveiliging, software-updates van netwerk apparatuur, en het veilig koppelen van apparatuur met Office 365

Office 365 beveiliging
AVG / GDRP naleving

Vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden er veel eisen gesteld aan uw IT beveiliging. Wij brengen in kaart hoe het is gesteld met jouw AVG naleving en geven aan wat er moet gebeuren om deze te verbeteren.

Samen met onze partner Mirato groep bieden wij hiervoor een combinatietraject aan wat is toegespitst op MKB bedrijven met Office 365 als voornaamste IT systeem.

Wat we doen en aanleveren:


 • De huidige technische staat van beveiliging in kaart brengen met concrete verbetermaatregelen
 • Een  uitgewerkt AVG document aan de hand van het 10 stappen plan van de Autoriteit Persoonsgegevens
 • Risico analyse met risklog
 • IT richtlijnen met beleid en maatregelen zoals getroffen om te voldoen aan die eis van uit de AVG