Microsoft 365

Microsoft 365 beveiliging

Houd je IT veilig

De beste beveiliging

Met een gerust gevoel werken

Grip op uw apparaten en data

Alles-in-één digitale online werkplek

Veilig én prettig werken

Beveiliging die met jou meewerkt

Snel aan de slag

Wij helpen jou snel op weg naar veilig werken

microsoft 365

Optimale IT beveiliging
met Microsoft 365

Beveiliging is één van de speerpunten van Microsoft 365

Microsoft 365 beveiliging is diep verweven in alle onderdelen. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat de gehele keten veilig blijft, van gebruiker en apparaat, netwerk, tot de apps en de uiteindelijke data. Daarnaast moet de Microsoft 365 beveiliging zo zijn ingericht dat deze aansluit bij de eisen van de organisatie.


Houd grip op jouw bedrijfsmiddelen en data met Microsoft 365 apparaatbeheer

Blijf in control met Microsoft 365 apparaatbeheer. Dit omvat extra scannen van e-mails, aanvullende bescherming tegen gijzelsoftware, preventie van gegevensverlies en voorwaardelijke toegang tot Microsoft 365 diensten.


Als Microsoft 365 specialist hebben wij alle kennis en ervaring in huis om Microsoft 365 beveiliging optimaal in te regelen

Een goede IT beveiliging is een samenspel van beveiliging én functionaliteit. Onze experts laten zien dat deze elkaar niet uitsluiten maar juist kunnen versterken. Prettig én veilig werken dus! Deze partijen gingen je voor.

Het belang van een goede Microsoft 365 beveiliging

Is het niet vreemd dat er bij een poging tot inbraak aan huis er allerlei maatregelen genomen worden waaronder cameratoezicht, een alarmsysteem en meer. Bedrijfsdata gijzelen is voor vele hackers een financiële lucratieve doelstelling. In veel gevallen wordt er al aan de achterdeur van een bedrijf aan het slot gerommeld zonder dat de ondernemer hier iets van merkt. Wij vinden het daarom van groot belang om dit inzichtelijk te maken en samen de route naar een veilige website te bewandelen.

Met de toenemende digitale afhankelijkheid van bedrijven, is cyberbeveiliging van cruciaal belang. Gelukkig biedt Microsoft 365 een reeks functies en tools die uw bedrijf kunnen beschermen tegen cyberbedreigingen. Daarnaast hebben de cybersecurity experts van Novion IT diepgaande kennis op het gebied van (Cyber)Security. Onze professionals zijn in staat uw vertrouwde Microsoft 365 omgeving tot een geheel beheersbare veilige omgeving in te richten met Microsoft Business Premium. Zaken als MFA (Multi Factor Authentication) en Conditional Access (voorwaardelijke toegang) en Microsoft Intune en exchange online protection zullen uw digitale beveiliging naar een hoger niveau tillen.

Een veilige Microsoft 365 omgeving

wij regelen het voor je

Microsoft 365
Beveiliging meten

We gebruiken middelen zoals Microsoft Secure Score om de beveiliging van je Microsoft 365 omgeving te meten en de verbeterpunten te bepalen.

Binnen alle Microsoft 365 abonnementen zijn er erg veel mogelijkheden om de beveiliging te verbeteren. De mogelijkheden stemmen we verder af met het beleid van jouw organisatie.

Wij lopen hierin de belangrijkste keuzes met je door. Deze vertalen we naar de juiste Microsoft 365 beveiligingsinstellingen. Enkele voorbeelden:


 • Meervoudige aanmelding
 • Instellingen voor delen en samenwerken met externen
 • Instellingen voor doorsturen van e-mail
 • Gebruikerspermissies
 • Permissies voor lokale data kopieën
 • Synchronisatie en audit instellingen

Microsoft 365
Beveiliging inregelen

Binnen de Microsoft 365 abonnementen, en zeker in de Business Premium en Enterprise abonnementen, zijn er veel mogelijkheden om de beveiliging te verbeteren:


 • Extra scanning van e-mails op kwaadaardige links en bijlagen
 • Op afstand gegevens op verloren of gestolen apparaten wissen
 • Versleutelen van documenten en e-mails en stel beperkingen in zoals ‘Niet kopiëren’ en ‘Niet doorsturen’
 • Beperken van opslaan bedrijfsgegevens naar onveilige locaties of apps
 • Voorwaarden opstellen voor toegang tot Microsoft 365, zoals de locatie of beschermingsniveau van het apparaat
 • Afdwingen dat Windows apparaten altijd beschermd zijn tegen kwaadaardige software

Microsoft 365
Beveiliging up-to-date houden

Het inregelen van een goede beveiliging is de eerste stap. Daarna moet deze met regelmaat gecontroleerd en up-to-date gehouden worden.

Afhankelijk van de beveiligingseisen van de organisatie, en de complexiteit van de omgeving, plannen we hiervoor een periodiek onderhoudsvenster. Dit kan per maand, kwartaal of half jaar.

Hierbij voeren we dan de volgende zaken uit:


 • Controleren van belangrijke beveiligingsgebeurtenissen
 • Controleren van de Secure Score en maatregelen voorstellen waar nodig
 • Controleren van nieuwe beveiligingsmaatregelen die nog niet geactiveerd zijn
 • Rapporteren van de beveiligingsstatus en voorstellen van verbeteringen
 • Doorvoeren van belangrijke verbeteringen