Microsoft 365 januari 23, 2020

Wat is Microsoft 365 nou precies?

Je hoort de naam Microsoft 365 steeds vaker vallen. Het is in ieder geval een nieuwe naam voor Office 365, maar er is meer. Microsoft 365 Business Premium biedt ook uitgebreide mogelijkheden voor extra beveiliging en beheer

Hoe ziet het eruit?

Schematisch ziet het er zo ongeveer uit, Office 365 met een extra laag van beveiliging en beheer die niet alleen je Office 365 beschermd maar ook je apparaten en de gebruikers hiervan:

Wat houdt extra beveiliging en beheer in?

Met het toenemen van dreigingen en de geavanceerde technieken die bij aanvallen worden gebruikt is het belangrijk om de gehele keten goed te beveiligen: Van gebruiker tot apparaat, netwerk, online diensten, en de uiteindelijke data. Voor het beveiligen en beheren van deze gehele keten biedt Microsoft 365 Business Premium gereedschappen:

Zo kun je de aanmelding vanaf onveilige apparaten of locaties blokkeren, bescherm je tegen het kopiëren van bedrijfsdata naar lokale media of een onveilige app. Ook kun je data op gestolen of verloren apparaten op afstand wissen, bescherm je Windows tegen gijzelsoftware en Office apps tegen kwaadaardige uitvoerbare code en processen.

Ook op de Office 365 omgeving wordt extra beveiliging geactiveerd zoals extra bescherming tegen kwaadaardige inhoud en links in e-mail en documenten. Ook kun je documenten beschermen tegen doorsturen, kopiëren of afdrukken.

Wat betreft beheer biedt Microsoft 365 Business Premium diverse mogelijkheden om de veiligheid en de status van gebruikers, apparaten, netwerk, diensten en data beter te beheren en te controleren. Zo kun je ervoor zorgen dat updates op Windows werkstations niet mogen worden uitgesteld en dat virusbescherming actief is. Ook kun je software voor gebruikers klaarzetten of zelfs automatisch installeren, ook kun je nieuwe Windows machines automatisch klaarmaken voor een gebruiker

Is Office 365 dan niet veilig genoeg?

Office 365 zelf is voorzien van tal van beveiligingsmaatregelen, deze richten zich echter voornamelijk op de Office 365 diensten zelf en veel minder op de hele keten. In sommige gevallen zou dat ook niet wenselijk zijn, denk aan een organisatie waar voornamelijk ZZP-ers werken met ieder hun eigen apparatuur, je kunt dan niet als organisatie jouw beleid en instellingen aan hun eigen apparatuur opdringen

Is Microsoft 365 voor mijn bedrijf zinvol?

Zoals genoemd biedt Microsoft 365 Business Premium belangrijke beveiligingsvoordelen die sowieso bijzonder zinvol zijn, op welke manier je ook werkt. Wat ons betreft wordt Microsoft 365 Business Premium helemaal een ‘must have’ als je bedrijfsmiddelen zoals laptops en mobiele telefoons verstrekt aan je medewerkers. Zonder Microsoft 365 Business Premium kunnen deze een eigen leven gaan leiden, je weet niet meer of ze up-to-date zijn, of ze nog actief en beschermd zijn, wat voor software erop staat enzovoort. Met Microsoft 365 Business Premium kun je wél de grip op deze apparatuur behouden en de veiligheid waarborgen.

Meer weten?

We leggen graag uit wat Microsoft 365 voor jouw bedrijf kan betekenen. Neem hiervoor contact met ons op!

bekijk ook

gerelateerde artikelen

Microsoft-365-beveiliging
Microsoft 365 juli 5, 2022

Verschil Microsoft 365 abonnementen

Naar bericht
nokia-g2390bbf4e_1920
Microsoft 365 juni 20, 2022

Overstappen naar 365 Business Premium

Naar bericht
Betere-Microsoft-365-beveiliging
Microsoft 365 juni 10, 2022

7 Tips om meer uit Microsoft 365 te halen

Naar bericht