Microsoft 365 juni 20, 2022

Overstappen naar 365 Business Premium

Er zijn verschillende redenen waardoor je de keuze hebt gemaakt of wilt maken om over te stappen naar Premium. De software is een cloud beveiligingsoptie met uitgebreide functionaliteiten. We nemen je mee in de belangrijkste redenen en voordelen om de overstap te maken. Vervolgens benoemen we een aantal aandachtspunten bij het overstappen naar Premium. Belangrijkste […]

Er zijn verschillende redenen waardoor je de keuze hebt gemaakt of wilt maken om over te stappen naar Premium. De software is een cloud beveiligingsoptie met uitgebreide functionaliteiten. We nemen je mee in de belangrijkste redenen en voordelen om de overstap te maken. Vervolgens benoemen we een aantal aandachtspunten bij het overstappen naar Premium.

Belangrijkste redenen om over te stappen naar Microsoft 365 Premium

De geavanceerde beveiliging is de belangrijkste reden voor bedrijven om over te stappen. Zo bevat Microsoft 365 Business Premium dezelfde apps en services als de andere softwarepakketten. Het onderscheidend vermogen zit in de geavanceerde bescherming tegen cyberdreigingen. Werkt jouw bedrijf veel in de cloud? Dan ben je bekend met het belang om bedrijfs- en persoonsgevoelige informatie zo goed mogelijk te beschermen. Alle hulp is hierbij welkom.

Daarnaast beschikt Business Premium over uitgebreide functionaliteiten. De uitgebreide functionaliteiten zorgen dat iedere gebruiker productief en efficiënt zijn werk kan doen. Onafhankelijk van de werklocatie.

Ben je al op de hoogte van onderstaande voordelen?

  • Samenwerken en communiceren was nog nooit zo makkelijk. Daarnaast ben je minder tijd kwijt om te schakelen tussen verschillende applicaties. Microsoft Teams biedt de mogelijkheid om live te vergaderen, chatten, documenten te delen en bellen vanuit één applicatie.
  • Beveiliging van bedrijfsdocumenten en gegevens. Of medewerkers op kantoor of remote werken, ze hebben toegang nodig tot documenten en data. Hiermee zijn ze een risico voor hackers. Voorkom dit door een multi-factor authentication (MFA).
  • Steeds meer bedrijven krijgen ooit te maken met een ransomware aanval. Met Microsoft Premium ben je verzekerd van een meerlaagse beveiliging tegen dit soort aanvallen.
  • De mogelijkheid om berichten en e-mails te versleutelen is een aanvullende manier om gevoelige bedrijfs- of persoonlijke informatie te beveiligen.
  • Ook telefoons en tablets zijn optimaal beveiligd. Veel medewerkers gebruiken privé apparaten als smartphone en tablet voor mail of om wat laatste werkzaamheden thuis af te ronden. De software beveiligt de overgang naar een mogelijk onveilig privénetwerk.

Microsoft 365 Business Premium: voor welke bedrijven?

Heb je een klein of middelgroot bedrijf? Dan is Microsoft 365 Business Premium de beste keuze. De software is voor bedrijven met maximaal 300 gebruikers. Je maakt gebruik van alle productiviteit mogelijkheden in de cloud. Ongeacht of je medewerkers werken op kantoor of remote, je bent verzekerd van uitgebreide beveiligings- en beheerfuncties.

Aandachtspunten bij een overstap

Voor je kunt starten met de overstap is het belangrijk om onderstaande punten door te lopen. Kun je alles afvinken? Dan ben je klaar voor een soepele overstap.

  • Hoeveel gebruikers gaan gebruik maken van Premium? Niet iedereen hoeft hier gebruik van te maken. Denk hierbij ook aan de toekomst en de ambitie om te groeien. De software is voor kleine en middelgrote bedrijven met een maximum van 300 gebruikers.
  • Alle devices (PC, laptops, tablets en smartphones) beschikken over Windows 11 of Windows 10 Pro. De bestaande apps werken zonder wijzigingen.
  • Heb je abonnementen en add-ons voor Azure, Dynamics 365 en Microsoft 365? Dan kun je de software hier prima mee combineren.

De beste manier om Microsoft Premium te implementeren

Het is aan te raden om de implementatie met behulp van een ICT partner uit te voeren. Zeker met bovengenoemde stappen kan het een uitdaging zijn wanneer je hier niet in thuis bent. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat de implementatie goed verloopt en alle instellingen goed staan.

Zo heb je al een Microsoft 365 Business Premium abonnement vanaf €16,90 per maand. Bespreek samen met de ICT partner wat de wensen en behoeften van jouw organisatie zijn. Samen wordt gekeken naar de mogelijkheden en de criteria voor de overstap.