Microsoft 365 april 8, 2019

Werken met Microsoft Teams

Met Microsoft Teams kun je gemakkelijk met teamleden communiceren via chat en (video-)vergaderen, en informatie uit verschillende bronnen bij elkaar brengen om aan te werken

Microsoft Teams is onderdeel van Microsoft 365 en werkt vanuit de web browser, via de aparte bureaublad toepassing of via de mobiele app. Microsoft Teams bestaat uit de hoofdonderdelen Chat, Teams & kanalen, Bestanden en Oproepen:

Chat

Met chat kun je berichten versturen en een (video-)gesprek starten met een collega of iemand buiten je organisatieJe kun ook je scherm delen en apps toevoegen toevoegen aan een chat, bijvoorbeeld een document, website of youtube filmpje. Ook kun je heel gemakkelijk personen toevoegen aan een chat of gesprek.  Als laatste maak je je berichten wat leuker met emoticons, gifs en stickers:

Teams & kanalen

Het hart van de Teams applicatie is de chat communicatie in teams en kanalen. Ieder team kan meerdere kanalen bevatten, over bepaalde onderwerpen of subgroepen: hieronder zie je een team ‘Productontwikkeling’ en een kanaal ‘Kamperen’ met daarin een conversatie over de Duffel tas.

Teamleden kunnen hierin berichten, weblinks, afbeeldingen en bijlages plaatsen. Bijlages en afbeeldingen worden direct opgeslagen in een gekoppelde Sharepoint documentenbibliotheek en zijn ook zichtbaar onder het tabblad Bestanden. Op elk bericht kan worden gereageerd, het kan worden geliked of je kan het opslaan in een soort leeslijst:

Bestanden

In het onderdeel Bestanden vind je een overzicht van alle bestanden, inclusief de bestanden die in teamconversaties zijn uitgewisseld. Hier kun je documenten inzien en bewerkencommentaren toevoegen, nieuwe documenten en mappen aanmaken, documenten uploaden en de bijbehorende Sharepoint pagina openen:

Ontzettend mooi is de mogelijkheid om een document of afbeelding te bekijken en hierover een discussie te starten:

Commentaren zijn ook zichtbaar in het hoofd chat venster (met een referentie naar het bestand). Zo weet je precies hoe je teamleden erover denken en waarmee ze bezig zijn, je kunt je ook meteen in de discussie mengen.

Wiki

Een standaard tabblad in een Team is een Wiki, zie het als een organisch werkblad bestaande uit verschillende pagina’s en secties, met tekst en plaatjes:

Oproepen

Met Teams start je gemakkelijk een (video-)gesprek met collega’s en externen, vanaf je computer of je mobiele apparaat. Teams heeft alle functies van Skype overgenomen en daarnaast zijn er nog veel extra functionaliteiten bijgekomen. Zo is het nu mogelijk om aan een gesprek deel te nemen via de web browser, zonder extra software te hoeven installeren.

Je kunt eenvoudig een gesprek starten met meerdere personen (tot 250 personen) die ieder vanaf hun eigen locatie deelnemen. Een leuke mogelijkheid is ook het vervagen van de achtergrond in een videogesprek:

Overige apps

Buiten de standaard tabs Gesprekken, Bestanden en Wiki kun je eigen tabbladen naar wens toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een Word document of Excel werkblad als tab toevoegen, een Sharepoint lijst, een Planner tab, een YouTube video, een PDF of een van de vele beschikbare apps:

Wil je meer weten over Teams

Uiteraard helpen we je graag verder met het bouwen van een mooie en functionele Teams omgeving voor je organisatie, neem hiervoor contact met ons op! Download ook onze Microsoft Teams handleiding.

bekijk ook

gerelateerde artikelen

Microsoft-365-beveiliging
Microsoft 365 juli 5, 2022

Verschil Microsoft 365 abonnementen

Naar bericht
nokia-g2390bbf4e_1920
Microsoft 365 juni 20, 2022

Overstappen naar 365 Business Premium

Naar bericht
Betere-Microsoft-365-beveiliging
Microsoft 365 juni 10, 2022

7 Tips om meer uit Microsoft 365 te halen

Naar bericht