Microsoft 365 september 10, 2021

Microsoft Secure Score: hoe veilig zijn de gegevens van mijn bedrijf?

Met de Microsoft Secure Score wordt gemeten wat de beveiligingsstatus van jouw organisatie is. Microsoft biedt deze tool aan voor iedereen aan die gebruik maakt van Microsoft 365, om te ondersteunen bij de veiligheid van organisaties. Door de aanbevelingen op te volgen wordt de score hoger en is je organisatie beter beschermd tegen bedreigingen. In […]

Met de Microsoft Secure Score wordt gemeten wat de beveiligingsstatus van jouw organisatie is. Microsoft biedt deze tool aan voor iedereen aan die gebruik maakt van Microsoft 365, om te ondersteunen bij de veiligheid van organisaties. Door de aanbevelingen op te volgen wordt de score hoger en is je organisatie beter beschermd tegen bedreigingen. In het Microsoft 365 beveiligingscentrum kun je via een dashboard zien wat de status van jouw beveiliging is en op welke punten je deze kunt verbeteren. Daarnaast is het ook mogelijk om dit te vergelijken met benchmarks en kun je KPI’s vaststellen.

Middels visualisaties krijg je onder andere toegang tot data en trends, de integratie met je andere Microsoft 365 producten en een vergelijking met andere organisaties.

Jouw organisatie kan punten krijgen voor de volgende acties:

  • Het configureren van aanbeloven beveiligingsfuncties
  • Taken uitvoeren die beveiliging gerelateerd zijn
  • Verbeteringen doorvoeren met een toepassing of software van derden

In sommige gevallen worden alleen punten toegekend als de vertering volledig is doorgevoerd. In andere gevallen worden ook gedeeltelijk punten toegekend wanneer verbetering op sommige apparaten of gebruikers is doorgevoerd. De score wordt in realtime bijgewerkt en dagelijks gesynchroniseerd.

Voor welke Microsoft producten krijg je aanbevelingen in Secure Score?

Momenteel worden de volgende producten meegenomen in het Secure Score dashboard en aanbevelingen. Binnenkort komen er meer beveiligingsproducten beschikbaar.

  • Microsoft 365
  • Microsoft Azure
  • Microsoft Defender (Eindpunt en Identity)
  • Cloud App Security
  • Microsoft Teams

Bij Microsoft abonnementen zoals Microsoft 365 Business Premium en Business Enterprise E3 is extra beveiliging van je IT inbegrepen. Wil je meer weten over hoe je de Microsoft 365 omgeving van jouw organisatie optimaal kunt beveiligen? Download dan onze whitepaper!